!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Предсказанието на МАИТЕ


Всички сме чували за едно от предсказанията на Маите и по-точно за преработената от медиите версия, а именно че на 21/22-ри ще настъпи края на света.
    Светът е съществувал много, много време и със сигурност ще съществува още дълго след тази дата. Истината е, че Маите говорят за един край, един апокалипсис, но не за този познат ни в десетки холивудски продукции, а за една неизбежна духовна промяна. Според календара на Маите, датата 21/22-ри е краят на подготвителния период преди започването  на новия галактически цикъл, на нашата слънчева система. През този подготвителен период хората е  трябвало да скъсат с мисълта за материално богатство и да се насочат изцяло към развиване на духовното. Хората трябва да се обединят и в едно друго начинание, да съхранят и заживеят в мир и любов с майката природа, защото само така ще могат да постигнат едно пълно единство и да отворят съзнанието си за нови знания. Всичко това звучи добре, но е факт, че човек много трудно успява да промени навиците си, особено когато те са коренени от най-ранна възраст. Всички сме учили математика, физика, химия и т.н., как сега изведнъж да обърнем гръб на деветдесет процента от знанията си и да се вкопчим в останалите десет. За да намериш, трябва да потърсиш. За да получиш, трябва да поискаш. Един от ключовете това да се получи е закодиран в самите нас и изразен с една от най-силните ни емоции, любопитството. Това е факторът докарал ни до съвременно развитие и това е факторът, който отново ще ни поведе напред към нови знания.
   Много хора ще кажат: Защо да се откажа от Мерцедеса? защо да се откажа от големия апартамент? Какво толкова ще ми даде духовното?
   Аз не знам отговора, но ще ви насоча да размишлявате в една посока, за която може би не сте се сещали. За целта трябва да си зададете няколко въпроса. Какво всъщност ви дава Мерцедесът? Какво получавате от големия апартамент? Какво изпитвате, когато вземете заплатата си?
Това което ви дават материалните блага е една силна положителна емоция, без значение под каква форма я получавате. А какво ви коства това и възможно ли е всеки да я получи? За съжаление отговорът тук е - НЕ! Не всеки кара любимата си кола и живее в перфектния дом, малцината които са си го позволили, обикновено работят от сутрин до вечер, а в повечето случаи дори и това не е достатъчно.
Сега си представете, че с една десет минутна медитация можете да доставите на ума и душата си именно тази положителна емоция, която ви дават изброените по-горе блага. Как ви се струва? Нужно ли е да се возиш в най-луксозната S-класа, за да отидеш до парка? Нужно ли е да носиш най-скъпите дрехи и да работиш месец-два за тях, за да отидеш на кафене? И всичко това при условие, че задоволството от завистта и чувството от гъделичкането на собственото ви его, са постижими с една десет минутна медитация. Тук може би наркоманите ще ме разберат най-добре, понеже те правят и невъзможното, за да се отърват за час-два от всичкия негативизъм, от цялата болка и то с цената на живота си.
Харесва ли ви тази теория?
   Има много умни хора по света и всички ние сме заобиколени от техните постижения. Постигнали сме много и продължаваме да постигаме, но все още използваме една малка частица от потенциала на мозъка и владеем малка част от енергията си. Маите са смятали, че след тази дата ще настъпят коренни промени, че ритъмът и честотата на пулсациите на планетата значително ще се ускорят и единствено духовното ни израстване и отварянето на съзнанието, ще са ключът към по-нататъшно развитие и еволюция на човечеството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар