!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Анимация

Искаш да направиш своя gif анимация?


    За да създадеш gif анимация може да използваш програмата Photoshop. Преди да започнеш обмисли добре, какво точно искаш да постигнеш, защото промяната в процес на работа е много трудна и отнема доста време.
    Първо трябва да подготвиш снимките, които ще използваш. Ако решиш да ги смъкваш от нета, обърни внимание на размера им в пиксели, за да не се окаже в последствие, че избраната от теб снимка за фон е два-три пъти по-малка от тези, които си планирал да импортираш в нея.
В случай, че решиш да използваш свои материали т.е. да ги сканираш и в последствие да оцветиш, имай в предвид, че gif анимацията поддържа най-много 256 цвята. Казано с други думи не си давай зор с оцветяването. Старай се всички обекти да са на отделен леар, за по-добър контрол над проекта. За движението на обектите, направи отделна папка и ги вмъкни там, като правиш по един леар за всяка сцена от предвижването на дадения обект.
   Когато си готов за сглобяване извикай от менюто Windou - подменюто Animation.
В долната част на екрана трябва да се появи лентата за анимация.
Първият кадър се създава автоматично и показва всичко, което се вижда на работния екран. Сега е момента да изключиш всички леари (освен началния), като кликнеш на иконката с око до тях.
Принципът е ясен, създаваш нов леар от лентата Animation и съответно показваш нужните и скриваш ненужните леари от ПАНЕЛА  с леари (чрез иконката с око).
Ако ти се случи да допуснеш една от най-честите грешки (забравен обект или надпис), след като го добавиш ще забележиш, че той се е проектирал на всички останали леари в лентата Animation. Трябва да ги маркираш (без последния, който ти трябва) и след това да кликнеш на иконката с око (на дописания, нов леар)  в панела с леари.
Накрая остава да запазиш файла си. От менюто File избираш Save for Web & Devices. В отворения прозорец избираш Optimized (горе ляво) и след това от падащото меню Preset (горе дясно)  избираш GIF 64 no Dither. От менюто Looping option (долу дясно) можеш да избереш дали клипът да се възпроизвежда непрекъснато (forever) или след стартирането му да се пусне само веднъж (once).
Това е от мен, за въпроси - troll5551@mail.bg

Приятна работа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар