!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Светване на лампи STOP и акумулатор в движение на Renault Megane 2

     При движени на автомобила, ако ви светнат двете лампи (знака за акумулатор и думата STOP) това означава, че най-вероятно имате проблем с алтернатора. Вариянтите са няколко. От обикновено зацапване на клемите или отечка по кабелите, до неработещ алтернатор.
    По спецификация се препоръчва спиране на автомобила и проверка на място за зацапана, разкачена или просто разхлабена клема. Ако не се окаже това, то се предполага, че или алтернатора незарежда достатъчно или презарежда акумулатора.
   В моя случай, лампите свтнаха "на дълъг път" след изминати около 200 км. Три пъти спирах и запалвах колата, като всяко едно запалване ставаше от първия път. Изминах още стотина километра след което паркирах колата. След 2-3 дни опитах да я запаля, но стартера въобще не завъртя. Проблемът се оказа износени четки. За отстраняване на проблема ми взеха 60лв. за демонтаж - монтаж на алтернатор и 70лв. за смяната на четките плюс самите четки. Става въпрос за Renault Megane 1.9 dci 2004г. Ремонтът е извършен през 2015г. в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар