!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Любопитството


     Запитвали ли сте се, защо ВИП БРАДЪР е толкова успешен?

Отговорът е един, любопитство! То е една от най-силните човешки емоции, като разбира се силата му при всеки човек се проявява в различна степен. Много хора са склонни да извършат невъобразими неща, само и само да задоволят своето любопитство.
   Любопитството има две страни, от една, то е полезно и необходимо, както на отделния човек, така и на цялото общество. Все пак благодарение на него "светът" се е развил и продължава да се развива и усъвършенства. От друга страна обаче, то може да бъде пагубно, понеже не винаги е повлияно от положителна емоция.
Изводът обаче е ясен, контролираш ли любопитството на даден човек, то ти контролираш и самия него.
    Зад всяко едно предложение, което получаваме в живота стои по една от т.н. "задни мисли". Все пак обществото ни не може да се развива без да се дели на класи. Една армия от генерали, никога не би влязла в битка и никога не би действала, като един. Тук е и момента да се запитате, ВИЕ от кои сте?
    Гледайки различни предавания, ние задоволяваме своето любопитство и ставаме съпричастни, а от там и подвластни на различни психо атаки и манипулации. Това много трудно се контролира, затова не трябва да забравяме, че не всички предавания са добронамерени. Все пак и те се издържат от нещо. Въпреки това повечето от тях искат единствено нашето внимание и нищо повече. За други обаче това не е достатъчно и те прибягват до различни приоми целейки да отскубнат незабелязано малка сума пари от многобройната си аудитория, докато им се представят за мили и послушни.
   Моят извод от това кратко разсъждение е: Не действай импулсивно, огледай се, помисли, може пък да се окаже, че си роден за генерал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар