!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Манипулаторът БИГ БРАДЪР


    Какво представлява БИГ/ВИП БРАДЪР и трябва ли да го гледаме и да вземаме участие в него?
    Всеобщото мнение за реалити шоуто е, че то е социален експеримент и всички зрители са на това мнение, и са прави. Има обаче и една друга истина, която обягва на повечето от тях, а именно истината за участниците. Хората смятат, че предаването провежда експеримент на една група от хора, които влизат в къщата и под влиянието на последвалата изолация, създават интересни и забавни моменти. БИГ БРАДЪР поддържа и всява това мнение в главите на хората чрез своите водещи, които не пропускат всеки удобен момент, за да ни напомнят, колко много трябва да се забавляваме гледайки тяхната продукция, и че не трябва да пропускаме и миг от развоя на събитията в къщата. Голямата истина обаче е, че БИГ БРАДЪР използва неколцината си съквартиранти за да манипулира и ограбва истинските си жертви, тези нищо не подозиращи зрители. Поставяйки ги в ситуация, в която от техния глас зависи съдбата на известните личности, давайки им правомощията на "темида", той тактично гъделичка тяхното подсъзнателно желание за величие и едновременно с това състрадателността им.
   Запитвали ли сте се, как се издържа едно такова предаване?
Отговорът е - чрез телевизионни права и SMS-и. Едва ли "нова" плаща за всяко едно излъчване, Вие обаче всеки път пращате по един или няколко sms-а, за да спасите от изгонване някоя личност. Веднъж гласувате за изгонване, друг път за оставане и гласувате, и гласувате... Колко добре звучи думата гласуване. Замисляте ли се, кака друга дума заменя с нея нашия обичан БИГ БРАДЪР?  Думата - ПЛАЩАТЕ. Да, така е! Представете си как би прозвучало, ако в следващия "епизод" излезе Ники Кънчев и вместо да каже обичайните си реплики, той се обърне към Вас с думите - вашите пари от SMS-и на стойност 350 000лв определиха двама от участниците за спасени от изгонване с резултат от 33% и 29%. Нека сега отново да пратите sms, но този път ще плащате за отрицателен вот. Малко неприятно звучи, а? Логично е около милион-милион и половина зрители да гледат предаването всяка вечер, ако само половината решат да изпратят по един sms...сами можете да предположите за какви суми става въпрос.
   Тук идва и един друг много важен въпрос, а именно, решаваме ли въобще нещо наистина или просто слушаме една манипулирана статистика? Някой от Вас може ли да бъде сигурен, че изпратения sms е отчетен, като глас в полза на човека, за когото го изпращате? Не си ли плащате достатъчно за кабелна телевизия и интернет, че трябва да захранвате сметките и на индивидуални предавания? Толкова голяма нужда ли изпитваме да наблюдаваме в чуждата паница? Помислете си преди да изпратите поредния sms! Ако е така, то тогава имам едно предложение за Вас. Свържете се с мен на имейл troll5551@mail.bg, там ще получите банковата ми сметка, която да захраните с подобна сума пари, а аз обещавам да ги харча толкова публично, че спокойно ще можете да следите живота ми по телевизионни предавания, списания и вестници.
И в отговор на първия зададен въпрос, трябва ли да гледаме и вземаме участие в БИГ БРАДЪР, Ви отговарям - АЗ със сигурност само ще гледам. Приятно гледане и на Вас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар