!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Как и защо възниква troll vision studio.


   Преди известно време с моя добър приятел "данчо" имахме идея за заснемане и създаване на забавни "игрални" скечове. Но за съжаление живота ни раздели. Аз отидох в София,а той остана във Варна. Поради редица проблеми, най-вече финансови, а също така и несериозност от страна на съмишлениците ни, всичките ни мечти се изпариха.
   Единственото, което ми остана е да взема нещата в свои ръце и да направя каквото мога сам.
"Един за всички. Всеки за себе си."
   След дълг обзор над обстоятелствата и положението в което се намирах, реших да заложа на две неща, които умея: да рисувам, и да импровизирам.
   Така се роди идеята за "озвучен комикс". Това обаче, разбирате, че само по себе си изисква доста време, труд и инвестиции, а насреща ще има само едно потупване по рамото и няколко усмивки, и то ако всичко е станало "ОК". Затова след няколко скици и нахвърляне на сух текст реших да се захвана с нещо, което тогава беше по силите ми и в последствие да надграждам.    И така стигнах до решението да клипирам забавни истории.
   Както ще видите от самите клипове, в началото имах доста затруднения, по-скоро имах само желание :), и в процеса на работа трябваше да се усъвършенствам и да изуча програми, като
Photoshop, Corel Draw и Flash, за да създам по-интересни и разчупени клипове. Първите клипове бяха нарисувани с молив и заснети с телефон. След това започнах да ги рисувам, сканирам, обработвам и анимирам във Photoshop. Накрая клиповете от "трето поколение" бяха създавани директно във векторни програми, като Corel Draw и Flash, и анимирани изцяло на Flash. За звуковото оформление използвам Audacity.
  Сега след цялото това въведение Ви приканвам да изгледате въпросните клипове и да споделите мнението си. Официално разрешавам критиката, с надеждата тя да е конструктивна.

забавлявайте се!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар