!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Заразно зло

    "Заразно Зло - Възмездие"


     Съвсем скоро по кината излиза "Заразно зло" или "Resident evil". Този филм е петият по ред от култовата едноименна игра. Подзаглавието му е "Възмездие" ( Retribution ), въпреки че не видях какво точно възмездие получава човечеството и в частност  Alis ( Мила Йовович ).
    Създателите на филма са спазили обещанието си да използват най-модерна техника за заснемане и някой от сцените са наистина впечатляващи.
    Самият филм започва от там където свършва предишния, на танкера "Аркадия", като всички биват избити, а "Алис" пленена. В уводния монолог на главната героиня се превъртат сцени от всички предишни филми, за да ни подготвят за появата на актьори взели участие в първия, като Мишел Родригес. За мое голямо съжаление, "Възмездие" е почти изцяло изместен от борбата със старите зомбита, които така ме радваха в първите филми. Единствените сцени с тях са още в началото и те до голяма степен объркват зрителя, дали гледа реалност или сънища. Борбата вече се води на по-високо ниво, гиганти чудовища от предни филми тук умират по два-три пъти, та какво остава за обикновеното зомби, което всъщност е доста по-подвижно от преди.
   Накрая на филма "Алис" се съюзява със смъртния си враг от корпурация "Амбрела", който всъщност е дезертьор, за да оглави съпротивата, за може би решаващата битка, за оцеляване на човечеството.
   В някой филми има моменти, в които имаме усещането, че историята остава някак не доразказана. Тогава си казваме - Аха, режисьорът си е оставил вратичка. Този филм обаче, свършва така, че режисьорът си оставя направо цяла порта. Бъдете сигурни, ще има и шеста част.

Няма коментари:

Публикуване на коментар