!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Полезните свойства на АНАНАСА.

Какво трябва да знаем за Ананаса?


pinne-apple     Ананасът е цитрусов плод произлизащ от южните части на Бразилия. Екзотичният плод е доста привлекателен на външен вид и лесно може да грабне окото на човек. Плодът е обвит с кора наподобяваща люспи, която не се консумира, както и сърцевината му.

Ананасът има благотворно влияние в борбата с килограмите. Той стимулира метаболизма и е изключително ниско калоричен - в 100 гр. се съдържат само 56 калории. Положителните му свойства обаче, съвсем не се изчерпват до тук. Той съдържа цинк, йод, магнезии, манган, мед, както и редица витамини, а консумацията му предотвратява риска от сърдечно-съдови заболявания и анемия.
Ананасът стимулира имунната система и убива бактериите в устната кухина. Поради този факт се препоръчва за консумация при проблеми с венците и "парадонтоза" . Също така подпомага синтезирането на "колаген", който се съдържа в кожата, костите и хрущялите.

Най-добре е плодът да се консумира пресен, но не бива да прекалявате, защото води до повишена киселинност в стомаха и може да причини гастрит.

Можете да се сдобиете с него в сектора за плодове и зеленчуци в "Кауфланд", както направих аз, само срещу 2,99лв за брой.

Приятно хапване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар