!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Стартирам нова рубрика озаглавена "Медиен Контрол"

     Напоследък доста зачестяха грешките в известни у нас медии, било то печатни, електронни или телевизионни. Всичко, което се предава на живо носи своя риск от спонтанни грешки, дали ще са лапсуси на водещите или технически грешки на оператори, това няма как да се избегне напълно. Когато обаче става въпрос за печатно или електронно издание, там нещата се променят коренно. Това е материал, който задължително преминава през проверка от специалист преди да бъде публикуван, именно с цел да се избегнат всякакви фактологични и правописни грешки.
    За съжаление, някой медии явно залагат на ниска заплата и псевдо журналисти, отколкото на професионалисти. Щом аз, човек със среден успех по български език, започнах да забелязвам и да се дразня от тия непрестанни правописни грешки, значи някъде наистина има сериозен проблем.
Някой ще кажат, че е нормално да сгрешиш. Да, така е, но когато водиш малък блог, като моя, а не когато претендираш, че си голяма медия. Затова смятам да онагледя тези моменти на некомпетентност, чрез кратки статии и клипчета.

Ето и един линк към безспорния лидер в тази категория - GONG.BG 

Няма коментари:

Публикуване на коментар