!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Пестене на пари

                                                    Пазаруването


       Можем ли да спестим пари, когато пазаруваме хранителни стоки от големите вериги?
Отговорът е - ДА!
       Оказва се, че това никак не е трудно, но българинът просто не е свикнал да променя начина си на живот ако не е заставен на сила или пък не получи мигновено възмездие. Разбира се спестените пари, в повечето случаи няма да надхвърлят 10-15 лв, но когато става дума за ежеседмично пазаруване това си е една доста прилична сума. Тайната се крие в една проста дума - "СПИСЪК". Да, точно така, предварително направения списък неминуемо ще подобри начина ви на пазаруване. Тук не става на въпрос просто да си драснете два-три продукта, които да не пропуснете шляейки се из магазина, а за списък описващ цялото ви седмично меню. Много от вас ще възкликнат - "е, че то това го знам от много години...", или пък - "че аз от къде да знам, какво ще ми се яде след пет дена." и ще са прави, но истината е, че предразсъдъците понякога вредят. Да, никой не иска да се чувства, като робот, никой не иска да има еднообразно ежедневие, но е факт, че вътрешно, подсъзнателно се стремим към една подреденост, към постигане на хармония в живота.
                                                     !!!Предимства на списъкът!!!
1- Можете да планирате седмичния си бюджет, поне що се отнася до храна и напитки.
2- Няма да губите излишно време в магазина.
3- Ще си спестите време и нерви избягвайки един от най неприятните иначе ежедневни въпроси - "офф, ами сега, какво ще ям"?
4- Ще се лишите от необмислени покупки по време на пазаруването.
5- Всичките тези неща ще ви спестят пари под една или друга форма.

                                                                ВНИМАНИЕ!
Никога не тръгвайте с точни пари, били те по списък или не.
Никога не купувайте основните продукти от най-голямата промоция, но това съвсем не означава, че не трябва да се стремите към промоциите, та нали заради тях сте избрали големите вериги магазини.
Никога не си позволявайте да променяте основни продукти от списъка, освен ако в него те не са посочени, като алтернативни, в противен случай няма гаранция, че ще постигнете желания резултат - спестени пари.
Винаги имайте в предвид, че някой продукт може да е повишил цената си, затова оставяйте буферна сума, която да не надхвърля 5-8 лв.
Не е нужно непременно да изхарчите буферната сума, ако продуктите по списъкът са в очаквания размер.
Записвайте и следете цената на артикулите, за да не останете неприятно изненадани на касата.  

Смятам, че това са най-важните правила за постигане на бърз финансов ефект.

ПРИЯТНО ПАЗАРУВАНЕ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар