!!! Използвайте АРХИВА на блога !!!

Не забравяйте, че блога има и страници

Помните ли играта от детството си - PacMan?

   PacMan е една от любимите игри от детството ни, не само защото беше от първите, да не кажа направо първата, ами защото е така създадена, че да съчетава един достатъчно опростен геймплей и същевременно многообразен подход към изпълнение на целта. Докато в другите игри се забелязваше една цикличност, то в PacMan никога не можеше да се предвиди от къде ще минат духчетата.
Играта изпъква главно с факта, че не съдържа насилие в себе си, за разлика от останалите нашумели по това време игри. Може би малко от Вас знаят, че родината на PacMan е Япония, датата е 22 май 1980г. По онова време на пазара са се налагали предимно космически шутери, като Space Invaders и Defender. Японската компания - Namco изкарва на пазара своя продукт Puck-Man, който никак не очарова тогавашните потребители и е смятан за издънка. Година по-късно американската компания Midway започва да я разпространява, като сменя името й на PacMan, защото старото много се доближавало до F*ck. Играта бързо набира скорост и започва да чупи всички рекорди за продажби по онова време. Американците толкова се впечатлили, че до ден днешен играта остава, като символ на 80-те и бива увековечена в няколко филма и сериала, а част от мелодията й се използва в музикални парчета.

PacMan


Преди няколко дена реших да поставя PacMan в моя блог и направих първата си игра, след дългогодишното прекъсване. С усмивка на лицето мога да заявя, че любовта ми към тази игра си е още същата и тръпката, която чувстваш, докато обикаляш из пъзела е неописуема. Искрено Ви препоръчвам да си припомните тези чувства и да се насладите лично на дозата адреналин, която може да Ви даде само PacMan.
Ще намерите играта в асайда отдясно.
Приятна игра!

Няма коментари:

Публикуване на коментар